2013. október 7., hétfő

Zabpelyhes - gyümölcsös

Ria Papp receptje:

tészta:  2,5dcl-es pohár a mérce; 2 pohár zabpehely;1 és1/2 pohár liszt;1 pohár barnacukor,1 teáskanál szódabikarbóna,20dkg margarin(én Herát,v.Rámát,és itt jegyzem meg,hogy én 25dkg-t használok és méretarányosan növeltem a többi hozzávalót,a tepsim 40x30as)összekeverni a hozzávalókat,forgács szerű tésztát kapunk.felét kivajazott tepsibe szórjuk.Töltelék:eredetileg meggyes,de én már nagyon sok féle gyümölcsből csináltam,(lehet kompótból is 7dl),gyümölcsmennyiséget sosem mérem,:1/2lvíz,ízlés szerint Cukor,vanília,kb 1kiskanál fahéj,1/2citromleve+reszelthéja.A 4dcl vízben és a hozzávalókkal egyet rottyantjuk a gyümölcsöt,majd a maradék 1deci vízben elkeverünk 3púpozott ek burgonyakeményítőt,hozzáöntjük a gyümölcshöz,sűrű szószt főzünk,még rögtön melegen a tepsibe öntjük az előkészített tésztára,rászórjuk a maradék tésztát.Előmelegített sütőben (légkeveréses)170fokon kb.30-45 percig sütjük....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése