Ria Papp receptje:
tészta: 2,5dcl-es
pohár a mérce; 2 pohár zabpehely;1 és1/2 pohár liszt;1 pohár
barnacukor,1 teáskanál szódabikarbóna,20dkg margarin(én Herát,v.Rámát,és
itt jegyzem meg,hogy én
25dkg-t használok és méretarányosan növeltem a többi hozzávalót,a
tepsim 40x30as)összekeverni a hozzávalókat,forgács szerű tésztát
kapunk.felét kivajazott tepsibe szórjuk.Töltelék:eredetileg meggyes,de
én már nagyon sok féle gyümölcsből csináltam,(lehet kompótból is
7dl),gyümölcsmennyiséget sosem mérem,:1/2lvíz,ízlés szerint
Cukor,vanília,kb 1kiskanál fahéj,1/2citromleve+reszelthéja.A 4dcl vízben
és a hozzávalókkal egyet rottyantjuk a gyümölcsöt,majd a maradék 1deci
vízben elkeverünk 3púpozott ek burgonyakeményítőt,hozzáöntjük a
gyümölcshöz,sűrű szószt főzünk,még rögtön melegen a tepsibe öntjük az
előkészített tésztára,rászórjuk a maradék tésztát.Előmelegített sütőben
(légkeveréses)170fokon kb.30-45 percig sütjük....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése