Papp Timi receptje:
A tésztához:
3 csésze dió (én kevertem mandulával)
2/3 csésze eredeti keserű kakaópor
csipet só
1 csésze kimagozott datolya
A töltelékhez:
1/3 kimagozott datolya (én kevertem aszalt szilvával)
1/4 csésze agave nektár
1/2 csésze érett avokádó
1/3 csésze kakaópor
A tészta elkészítése: össze mixereljük a diót, kakaóport, sót.
Durvára mixeljük, ne teljes
pépre. Hozzáadjuk a datolyát, újra mixeljük, addig, míg össze nem áll
ragadós masszává.
A tesztát kettéválasztjuk, és félre tesszük.
A
töltelék: először a datolyát mixereljük az agave nektárral, hozzáadjuk
az avokádót, végül a kakaóport, addig mixeljük, míg habos állagú lesz.
A félretett tészta egyik felét kinyújtjuk kisebb
tányér alakú formára (inkább tapiskolunk, mint nyújtunk, mivel nyers)
Rákenjük a töltelék egyik felét, rászeleteljük a
gyümölcsöt (bármilyen, nekem épp friss füge és áfonya volt otthon)
Ezután lefedjük a tészta másik felével, picit
trükkös, de megoldható, én kis lapáttal csúsztattam a másik tetejére.
Ezt megkenjük a töltelék másik felével, és rászeleteljük a maradék gyümölcsöt.
Én még megszórtam kókuszreszelékkel. Hűtőben tároljuk, legfinomabb, ha hideg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése