... ezt a blogot a facebook Konyhatündér csoport alapján hoztam létre, hogy az ott közzétett receptek megtalálhatóak legyenek, itt egy helyen ...
2013. október 15., kedd
Gesztenye lekvár
Kósa Vörös Évi receptje:
1500 g pucolt gesztenyére:(érdemes rögtön melegen nekifogni megpucolni a gesztenyét, mert ahogy hűl ki annál nehezebben jön le.) 800g kristálycukor, egy csomag vaniliás cukor, 5 evökanál rum, 3,5 dl víz. A gesztenyéket bevagdossuk (x-re), és 30-40 percig fözzük amíg puha nem lesz. A cukorból és a vizböl szirupot fözünk, s mikor forr hozzáadjuk a gesztenyét, merülö mixerrel lemixereljük. Majd hagyjuk kicsit forrni a lekvárt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése