Ria Papp receptje:
50dkg
krémtúrót (én a Lidl-ből, a kis vödröset használom hozzá) kikeverjük
2cs.vaníliás cukorral, 2ek porcukorral, hozzákeverjük a 2,5dcl felvert
tejszínhabot, (a tejszínnek besegítettem 1cs. habfixálóval), végül 4
vagy 5 lap felolvasztott zselatint adunk hozzá.
Őzgerinc formát
kibélelünk fóliával, belesimítjuk a krém felét, kis időre hűtőbe tesszük,én
gyümölcsöt pépesítettem,(vagy dzsemet is lehet használni)hogy keményebb
legyen az állaga,lehet beletenni 1/2lap zselatint,kivesszük a
formát, kis kanál (vagy a mutató ujjunk:-D) segítségével vékonyka alagutat
formálunk a krémben, beletesszük a gyümölcspépet, beborítjuk a maradék
túrókrémmel, vissza a hűtőbe.
Dermedés után kiborítjuk a formából s
bevonjuk csokimázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése