2013. október 25., péntek

Túró rudi

Ria Papp receptje:

50dkg krémtúrót (én a Lidl-ből, a kis vödröset használom hozzá) kikeverjük 2cs.vaníliás cukorral, 2ek porcukorral, hozzákeverjük a 2,5dcl felvert tejszínhabot, (a tejszínnek besegítettem 1cs. habfixálóval), végül 4 vagy 5 lap felolvasztott zselatint adunk hozzá.
Őzgerinc formát kibélelünk fóliával, belesimítjuk a krém felét, kis időre hűtőbe tesszük,én gyümölcsöt pépesítettem,(vagy dzsemet is lehet használni)hogy keményebb legyen az állaga,lehet beletenni 1/2lap zselatint,kivesszük a formát, kis kanál (vagy a mutató ujjunk:-D) segítségével vékonyka alagutat formálunk a krémben, beletesszük a gyümölcspépet, beborítjuk a maradék túrókrémmel, vissza a hűtőbe.
Dermedés után kiborítjuk a formából s bevonjuk csokimázzal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése