2013. október 17., csütörtök

Sajt torta

Yvett Réka Kukta receptje:


az eredeti receptben zabkorpa keksz van, en viszont háztartasi kekszet összetörök, szorok hozza keves lenmagot, zabpelyhet, egy- ket kanal kakaot es olvasztott vajjal osszedolgozom, amig a teszta osszeall- ezzel
majd kibelelek egy kerek sutoformat, hogy az oldalara is keruljon. Ezt beteszem a sutobe, 10-15 perc alatt kiszaritom majd megkenem afonya lekvarral es teszem ra a kremet: Mascarpone sajtot ( en Tescosat hasznalok, 500 gr-os) jol kikeverek 2-3 tojassal es izles szerinti cukorral ( en ezt is edesitovel csinalom, Steviaval) majd a kekszes-lekvaros retegre ontom es addig sutom, amig aranysargaa szine lesz hagyom kihulni aztan rateszem az erdei gyumolcsot es egy zselatint ontok legvegul ra, amit a gyumolcs levevel fozok fel. FONTOS hogy a sutoformat, amiben sul, egy tepsire tegyuk ra es ontsuk fel vizzel jo boven,igy nem eg oda az alja amig a sajtkrem is atsul ( utanpotolni is lehet ha elsul ido kozben)
U.I: mas gyumolcssel nem igazan finom, igy van igazi Sajttorta ize

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése