Yvett Réka Kukta receptje:
az eredeti receptben zabkorpa
keksz van, en viszont háztartasi kekszet összetörök, szorok hozza keves
lenmagot, zabpelyhet, egy- ket kanal kakaot es olvasztott vajjal
osszedolgozom, amig a teszta osszeall- ezzel
majd kibelelek egy kerek sutoformat, hogy az oldalara is keruljon. Ezt
beteszem a sutobe, 10-15 perc alatt kiszaritom majd megkenem afonya
lekvarral es teszem ra a kremet: Mascarpone sajtot ( en Tescosat
hasznalok, 500 gr-os) jol kikeverek 2-3 tojassal es izles szerinti
cukorral ( en ezt is edesitovel csinalom, Steviaval) majd a
kekszes-lekvaros retegre ontom es addig sutom, amig aranysargaa szine
lesz hagyom kihulni aztan rateszem az erdei gyumolcsot es egy zselatint
ontok legvegul ra, amit a gyumolcs levevel fozok fel. FONTOS hogy a
sutoformat, amiben sul, egy tepsire tegyuk ra es ontsuk fel vizzel jo
boven,igy nem eg oda az alja amig a sajtkrem is atsul ( utanpotolni is
lehet ha elsul ido kozben)
U.I: mas gyumolcssel nem igazan finom, igy van igazi Sajttorta ize
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése