2013. október 7., hétfő

Banános tiramisu


Silvia Németh receptje:

az alap tiramisura: 5 tojássárgáját vízgőz felett 2 percig keverünk 5 ek porcukorral, majd egy jeges-vizes tálba téve hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 1 kg mascarponét. 3 dl kávét hagyunk kihűlni majd adunk hozzá 6 cl amarettó (mandula) likőrt/rumot (ez esetben banánlikőr van benne). Ebbe mártogatunk hosszúkás piskótákat (kb. 60 db kell az egészhez). Tehát jön egy réteg piskóta, arra krém (a krémre itt kerülnek a banánkarikák). Addig adagoljuk, amíg elfogynak a hozzávalók. Krémmel fejezzük be (én habzsákkal díszítettem a tetejét), kakaót szitálunk rá. Egy éjszaka alatt összeérnek az ízek.


tipp: banánról tudjátok azt a trükköt, hogy ha héjastól forró vízbe dobjátok, addig, amíg teljesen barna nem lesz a sárga héja (kb. 1perc), aztán lepucolni, és a sütibe rakni, akkor a süteményben nem barnul meg, hanem szép fehér marad. ??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése