2013. október 7., hétfő

Marokkói zöldséges curry, mazsolával és kókusztejjel

 Papp Timi receptje:
2 evokanal olaj
1 nagy hagyma
2 gerezd foghagyma
1 teaskanal frissen reszelt gyomber
2 teáskanal orolt komeny (indiai)
1 teaskanal orolt koriander
2 teaskanal orolt fahej
1 teaskanal kurkuma
1 teaskanal szaritott csilli, vagy friss
400g darabolt paradicsom
250ml zoldsegalap (stock)-nem jut eszembe......
400g csicseriborso konzerv, atmosva, leontve
1 pirospaprika, metelten
700 g tok, darabolva
100g mazsola
So, bors, izles szerint
Elkeszites:
Olajon megsutjuk a hagymat, 4-5percig
Hozzaadjuk a foghagymat, gyombert, az osszes fuszert, paradicsomot, es a zoldsegalapot (stock?)!
Felforraljuk, es ezutan hozzaadjuk a zoldsegeket, kemenysegi sorre dben......
A legvegen pedig hozzaadjuk a kokusztejet.
Mennyei izkavalkad!
U.I.a zoldsegeket varialhatod, de szerintem a tok az az alap, en meg edesburgonyat is tettem hozza.
Amugy a kokusztej eredetileg nincs a receptben, ezt en talaltam ki, csak meg akartam lagyitani picit, nagyon illik hozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése