Diós Répatorta
Recept:
1,5 bögre barnacukor
4 tojás
3/4 bögre olaj
2 bögre liszt
2 KK szódabikarbóna
2 KK sütőpor
1 KK só
1 KK őrölt fahéj
4 bögre reszelt sárgarépa
3/4 bögre darált dió (lehet török mogyoró, vagy mandula is)
Először a tojásokat habosra kikeverjük a kristálycukorral, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivajazott, kilisztezett tortaformába (min. 26 cm) vagy tepsiben sütjük meg.
Krém:
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
20 dkg krémsajt ( mascarpone, lúčina, natúr kenő "nátierka")
1 bögre porcukor
1 cs vaníliás cukor, vagy 1 KK vanília aroma
A vajat a krémsajtot és a vaníliát beleöntjük egy tálba, a porcukrot átszitálva adjuk hozzá. Mixerrel, magas fokozaton simára kikeverjük, és a kihűlt süteményre kenjük. Hűtőbe tesszük, min. 2 órára.
Katie Small receptje:
Tészta
30 dkg tisztított, reszelt sárgarépa
3 tojás
18 dkg cukor
½ csomag vaníliás cukor
18 dkg margarin
20 dkg liszt
csipet só
½ csomag sütőpor
½ mokkáskanál szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
Krém
17 dkg natúr krémsajt
½ csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint
Elkészítés
A
margarint habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként
hozzákeverjük a tojásokat. A lereszelt répa levét kinyomkodjuk, majd a
masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól
összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával
elkevert lisztet. Vajazott, lisztezett tortaformába (22 cm) öntjük a
masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig (tűpróba) sütjük. Ha
kihűlt, a krémet a tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése