Katie Small receptje:
A piskótához:
8 tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál holland kakaópor
A
tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral felverjük. Ha
fényes a hab akkor hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet benne elkeverve a
kakaót és a sütőport. Majd laza mozdulatokkal átkeverjük miközben az
étolajat is hozzáadjuk. 180 fokon sütjük kb. 40 percig. (22 cm-es
tortaforma).
Míg sül a torta, addig elkészítjük a meggykrémet.
Egy
nagy üveg meggybefőttből legalább 20 szemet a díszítéshez félreteszünk.
A többit a befőtt levével és egy vaníliás pudinggal amelyet fél bögre
hideg vízben elkevertünk, felfőzzük. 3-4 evőkanál cukrot hozzáteszünk.
(A cukor elhagyható ha valaki nem édesszájú).
Kihűtjük.
A megsült piskótát kivesszük a tortaformából és hidegen 3 felé vágjuk.
Felverjük a 8 dl Hulala tejszínt és egy harmadát kakaóporral ízesítjük.
Az
alsó lapra a meggyzseléből teszünk és a következő lapra a kakaós
tejszínből. A tetejére és oldalára tejszínhabot kenünk, majd szintén a
tetejére habzsákból rózsákat nyomunk. A félretett meggyekkel díszítjük.
Az oldalát és a tetejét reszelt csokival szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése