2013. október 19., szombat

Feketeerdő torta

Katie Small receptje:

A piskótához:

8 tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál holland kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral felverjük. Ha fényes a hab akkor hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet benne elkeverve a kakaót és a sütőport. Majd laza mozdulatokkal átkeverjük miközben az étolajat is hozzáadjuk. 180 fokon sütjük kb. 40 percig. (22 cm-es tortaforma).
Míg sül a torta, addig elkészítjük a meggykrémet.

Egy nagy üveg meggybefőttből legalább 20 szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit a befőtt levével és egy vaníliás pudinggal amelyet fél bögre hideg vízben elkevertünk, felfőzzük. 3-4 evőkanál cukrot hozzáteszünk. (A cukor elhagyható ha valaki nem édesszájú).
Kihűtjük.
A megsült piskótát kivesszük a tortaformából és hidegen 3 felé vágjuk.
Felverjük a 8 dl Hulala tejszínt és egy harmadát kakaóporral ízesítjük.
Az alsó lapra a meggyzseléből teszünk és a következő lapra a kakaós tejszínből. A tetejére és oldalára tejszínhabot kenünk, majd szintén a tetejére habzsákból rózsákat nyomunk. A félretett meggyekkel díszítjük. Az oldalát és a tetejét reszelt csokival szórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése