Silvia Németh receptje:
40-50 dkg leveles tésztát elfelezzünk, egyik felét kisodorjuk és kikent tepsibe tesszük úgy, hogy pereme legyen a mély tepsi tetejéig. Erre szorosan egymás mellé kerek piskótákat rakunk. Erre jön 1 kg alma lereszelve levével együtt ízlés szerint cukrozva. Erre puding: 3 csomag vaníliás puding EK6 ek cukor + 1,2 L tej-ezt forrón ráontjuk az almára. Tetejére a leveles tészta másik fele kisodorva. Villával megszurkálni, tojással megkenni, 200 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Egy éjszaka alatt megpuhul, gyönyörűen lehet szeletelni.
Még utólag hozzátettük, hogy egy kevés őrölt faháj az almához nagyon illene.
Egyébként bármilyen gyümölccsel, és bármilyen ízű pudinggal is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése