2013. október 7., hétfő

Gyümölcsös torta



Ria Papp receptje:


általában a krémet abból csinálom,ami éppen van otthon. 2x 2tojásból csinálok piskótát(26cmforma),1tojáshoz 1ek cukorot,1ek lisztet teszek,5ml-7,5ml sütőpor,1cs.vaniliás cukor-hagyományosan piskótát sütni+1ek kakaó,ha olyan ívesre akarod a kakaós lapot,akkor az egyiket 3tojásból és 27cmformában sütni.Az also lapra megy pl.a 1mascarpone kikeverve ízlés szerint mézzel,v.barnacukorral,szaporíthatod vágott gyümölccsel,ha gyümölcs nélkül kevésnek találod a krémet,akkor lehet bele tenni 1kis doboz joghurtot,de akkor teszek bele 1-2zseletinlapot,rá a kakaós piskóta,utána :a pépesített gyümölcs tetszőleges cukorral,összekeverve joghurttal(400-500ml),vagy savanyú teföllel+4 vagy 5 zseletinlap,,állítható tortagyűrűbe rétegezem a dolgokat,a piskótákat megkenem dzsemmel,a tortát egy éjszakára hűtőben pihentetni...ha mascarponet használok,akkor zsírszegényebb joghurttal keverem,vagy lehet krémesebb görögjoghurt,és kevésbé zsíros egyszerű krémtúró párosítás-így mindig könnyű,üdítő nyári gyümölcstortánk lessz:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése