2013. október 17., csütörtök

Epres torta

Kürti Diana receptje:

Piskótatészta:

3 egész tojás, 12 dkg kristálycukor, 12 dkg vyber liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 3 evőkanál víz és 3 evőkanál olaj... ezt habosra kikevered, majd sü
tőpapírral bélelt tortaformába 180 fokon készre sütöd.

Krém :
40 dkg friss epret pépesre mixerelsz, teszel hozzá fél citrom levét, majd hozzákeversz 30 dkg kék tejfölt /RAJO-s a legjobb/, 10 dkg porcukrot /de én talán többet is tettem bele / ízlés szerint vaníliás cukrot... majd felversz 4 dcl 33%-os tejszínt /RAJO-s a legjobb/... ezeket összekevered ha kész és kikeversz egy Dr. Oetkeres zelatinovy stuzovacot... és ezt is hozzá kevered, majd berakod a hűtőbe a krémet addig míg a piskótád ki nem hűlik .


Az epreket félbevágod és körbe rakod a tortaformát bévülröl és beleöntöd a krémet, majd ha megkötött ami egy egész éjjelt jelent... bármilyen gyümölccsel kirakhatod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése