Ria Papp receptje
Általában
két lapot sütök inkább-hamarabb is átsül,meg vagdosni sem kell,2-3
tojásból (1tojáshoz-1ek cukrot,1ek lisztet,1 ek langyos vizet
számítok)+1vaníliáscukor,1/2ek
sütőpor,csipet só a tojásfehérjébe.26cm-es forma,ha olyan ívesre akarod
pl.a kakaós lapot,akkor 3 tojásból 27cm-es formában..Alsó lapot
megkenni dzsemmel,állítható tortagyűrűt teszünk köré,ráhalmozzuk olyan
púposan a krémet,ami 1mascarpone kikeverve mézzel,vagy
barnacukorral-ízlés szerint,apróra vágott sárgabarack,rá a kakaós
lap,.sárgabarackot pépesíteni ízlés szerint cukorral (keveset félre
tenni a díszítésre)a többit összekeverni zsírszegény joghurtal(de lehet
variálni,savanyútejföl,görögjoghurt)a mennyiség a torta méretétől függ
kb300ml,attól is függ mennyi a péped,+4 vagy5 zseletinlap,a krémet
réönteni a kakaós lapra,mikor már kicsit dermedtebb körkörösen
rácsurgatni a maradék pépet,és késheggyel sugarakat formálni rajta,,és
mehet 1éjszakára a hűtőbe-ha kibírjátok addig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése