2013. október 7., hétfő

Barackos torta

Ria Papp receptje

Általában két lapot sütök inkább-hamarabb is átsül,meg vagdosni sem kell,2-3 tojásból (1tojáshoz-1ek cukrot,1ek lisztet,1 ek langyos vizet számítok)+1vaníliáscukor,1/2ek sütőpor,csipet só a tojásfehérjébe.26cm-es forma,ha olyan ívesre akarod pl.a kakaós lapot,akkor 3 tojásból 27cm-es formában..Alsó lapot megkenni dzsemmel,állítható tortagyűrűt teszünk köré,ráhalmozzuk olyan púposan a krémet,ami 1mascarpone kikeverve mézzel,vagy barnacukorral-ízlés szerint,apróra vágott sárgabarack,rá a kakaós lap,.sárgabarackot pépesíteni ízlés szerint cukorral (keveset félre tenni a díszítésre)a többit összekeverni zsírszegény joghurtal(de lehet variálni,savanyútejföl,görögjoghurt)a mennyiség a torta méretétől függ kb300ml,attól is függ mennyi a péped,+4 vagy5 zseletinlap,a krémet réönteni a kakaós lapra,mikor már kicsit dermedtebb körkörösen rácsurgatni a maradék pépet,és késheggyel sugarakat formálni rajta,,és mehet 1éjszakára a hűtőbe-ha kibírjátok addig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése