Ria Papp receptje:
3tojásból
sütöttem piskótát(3ek.porcukor,3ek.liszt,3ek
langyosvíz,1/2ek.sütőpor,kb.2kiskanál kakaó),piskótalapot megkentem házi
ribizlidzsemmel,állítható tortagyűrűt tettem köréje,a lapra sárga
krém=25dkg zsírszegény túrókrémet összekevertem kb.35-40dkg pépesített
sült tök,ízlés szerint barnacukor,méz,fűszerek(én most fahéjat és
koriandert tettem),krémet a tésztára kentem.2kiskanál nescafét
leforráztam hmm 2dcl ??vízzel,lehet egy kis rummal ízesíteni(ha kicsik
nem esznek belőle),fehér krém=1csomag vaníliáspudingot felfőztem 2,5dcl
tejben,10dkg porcukorral,ha kihűlt hozzá kevertem 400g-mos savanyú
tejfölt,kb.125g felvert tejszínhab,ízlés szerint vaniliacukor.Gömbölyű
babapiskótát egyenként belemártottam a kávéba,ráraktam a sárga
krémre,beborítottam a fehér krém felével,megint piskóta és a maradék
krém.1éjszakára hűtőbe,hogy összeálljon.Na most mivel én tudtam,hogy
szállítani fogom a tortát,a biztonság kedvéért tettem bele zseletint:a
sárga krémbe 1lapot,a fehérbe 3 és 1/2lapot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése