2013. október 25., péntek

Banoffee pie

Vanya Barbara receptje:

Egy csomag (250dkg) kekszet szétzúzni egy tálban és leönteni olvasztott (nem forró vajjal) jól összedolgozni, és belenyomkodni egy tortaforma legaljába, hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, fél óránál több nem kell!
Közben elkészítjük a karamell szó
szt: 100 dkg sötétbarna puha cukrot ( dark brown soft sugar) 100dkg vajon megolvasztunk és amikor a cukor éppen bugyogni kezd beleöntünk egy konzerv sűrített tejet és főzzük közepes lángon ameddig teljesen be nem sűrűsödik, puding állagúvá :) Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni!
Négy közepes banánt felszeletelünk tetszőleges formákra és felverjük a tejszínhabot porcukorral! Nem kell sok cukor, csak egy leveseskanál cukrot használtam, mert a süti magától is édes!
Ha mindezzel készen vagyunk a kihűlt karamell szószt rásimítjuk az alapra a torta formánkban, hagyni kell egy fel centis karimat , hogy tartsa a masszát, a karamellre egy réteg banán és egy réteg tejszínhab, megint banán és tejszínhab, a tetejére reszelt fehér és keserű csokoládét reszeltem.
Egy óráig kell hagyni a hűtőben állni, hogy szeletelni tudjuk.
Sütés nélkül elkészíthető, egyszerű, mégis mutatós ízbomba :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése