Vanya Barbara receptje:
Egy
csomag (250dkg) kekszet szétzúzni egy tálban és leönteni olvasztott (nem
forró vajjal) jól összedolgozni, és belenyomkodni egy tortaforma
legaljába, hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, fél óránál több nem
kell!
Közben elkészítjük a karamell szószt:
100 dkg sötétbarna puha cukrot ( dark brown soft sugar) 100dkg vajon
megolvasztunk és amikor a cukor éppen bugyogni kezd beleöntünk egy
konzerv sűrített tejet és főzzük közepes lángon ameddig teljesen be nem
sűrűsödik, puding állagúvá :) Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni!
Négy
közepes banánt felszeletelünk tetszőleges formákra és felverjük a
tejszínhabot porcukorral! Nem kell sok cukor, csak egy leveseskanál cukrot
használtam, mert a süti magától is édes!
Ha mindezzel készen vagyunk a
kihűlt karamell szószt rásimítjuk az alapra a torta formánkban, hagyni
kell egy fel centis karimat , hogy tartsa a masszát, a karamellre egy
réteg banán és egy réteg tejszínhab, megint banán és tejszínhab, a
tetejére reszelt fehér és keserű csokoládét reszeltem.
Egy óráig kell
hagyni a hűtőben állni, hogy szeletelni tudjuk.
Sütés nélkül elkészíthető,
egyszerű, mégis mutatós ízbomba :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése