2013. október 19., szombat

Guszta melegszendvics




Kardos Erika, Wurczell Tímea receptje:

1 db fél kg-os kenyér 1 kg szeletelt gomba + pár evőkanál vaj, só és bors egy csokor petrezselyem egy evőkanál kakukkfű egy evőkanál fenyőmag, napraforgómag vagy tökmag (nem kötelező) 15 dkg sajt egy deci olvasztott vaj egy csokor újhagyma Elkészítés: A gombát pároljuk-pirítsuk meg a vajon a kakukkfűvel és a petrezselyemmel együtt, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni egy kicsit. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sajtból vágjunk vékony szeleteket. Az újhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk szeletkékre. A kenyérbe vágjuk mélyen 3 csíkot hosszanti irányba, majd keresztbe is annyit, hogy kockák alakuljanak ki. A kenyér alját ne vágjuk át, maradjon egyben. A kockák közé mindenhova dugdossuk be a pirított gombát, majd szórjuk meg az újhagymával, és tegyünk minden vágásba sajtot is. Egy konyhai ecsettel kenjük be a margarinnal a kenyér teljes felszínét, a maradék margarint pedig csöpögtessük a kenyérre. Szórjuk meg a magokkal, majd az egész kenyeret csomagoljuk be alufóliába, és 15 percre tegyük a sütőbe. 15 perc elteltével vegyük ki a kenyeret, csomagoljuk ki a fóliából, és tegyük vissza még 10 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése