2012. november 1., csütörtök

Bögrés raffaello

Hozzávalók:
  • 1 bögre=most 300 ml
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1 cs sütőpor
A tetejére:
  • 1/2 bögre porcukor
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
  • 1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
  • +kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
  • 1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve


Elkészítése:

 
A tojásokat egészben felverjük,tovább keverjuk az 1 bögre porcukorral,olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítjuk,megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel,majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük. Magas a süti, tehát tűpróba vagy ,ha alacsonyabbat akartok,akkor tegyétek nagyobb tepsibe. A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése