2012. november 11., vasárnap

Pudingos kalács



Hozzávalók:

  • 900 gr sima liszt,
  • 100 gr porcukor, 
  • 1/4 KK só,
  • 1 kocka élesztő, 
  • 1 csomag sütőpor, 
  • 5 EK olaj,
  • 400 ml langyos tej,
  • 3 tojás fehérje

Töltelék:
  • 2 csomag csokoládés puding, 
  • 500 ml tej, 
  • 300 gr kristály cukor, 
  • 1 HERA

Először a pudingot főzöm meg, 500 ml tejben simára keverem a pudingport és bele a kristálycukrot, jó sűrű lesz! Amint elzárod a gázt beletenni az egész herát, el is olvad és folyamatosan belekevered, aztán ez már lassan kihűlhet.

Az élesztőt felfuttatni kevés cukorral, lisztet, porcukrot jó átszitálni, és bele a többi hozzávaló, én mixerrel dagasztok, úgyhogy jól összekeverem, a végén már fakanállal a kemény tojásfehérjét (ez nekem először nagyon furának tűnt, de bele lehet keverni)
Ezt megkeleszteni!

A kalács úgy készül, hogy a megkelt tésztát 6 részre kell osztani, kisodorni, és a puding 1/6-át rákenni, és feltekerni, kígyó formára, ugyanezt még1x, és fogod a 2 "kígyót", (én ezt már a tepsiben csinálom, mert elég puha a tészta) és egymáson átemelgetve a kettőt összefonod, remélem érthető, mutatnám a kezemmel :D szóval olyan kettes fonat legyen.

Ugyanigy a többi 4 tésztával is, és 3 db szép fonott kalács lesz belőle!

A tetejét mindenképp tojás sárgájával megkenni!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése