Hozzávalók:
- 900 gr sima liszt,
- 100 gr porcukor,
- 1/4 KK só,
- 1 kocka élesztő,
- 1 csomag sütőpor,
- 5 EK olaj,
- 400 ml langyos tej,
- 3 tojás fehérje
Töltelék:
- 2 csomag csokoládés puding,
- 500 ml tej,
- 300 gr kristály cukor,
- 1 HERA
Először a pudingot főzöm meg, 500 ml tejben simára keverem a pudingport és
bele a kristálycukrot, jó sűrű lesz! Amint elzárod a gázt beletenni az egész
herát, el is olvad és folyamatosan belekevered, aztán ez már lassan kihűlhet.
Az élesztőt felfuttatni kevés cukorral, lisztet, porcukrot jó átszitálni,
és bele a többi hozzávaló, én mixerrel dagasztok, úgyhogy jól összekeverem, a
végén már fakanállal a kemény tojásfehérjét (ez nekem először nagyon
furának tűnt, de bele lehet keverni)
Ezt megkeleszteni!
A kalács úgy készül, hogy a megkelt tésztát 6 részre kell osztani,
kisodorni, és a puding 1/6-át rákenni, és feltekerni, kígyó formára, ugyanezt
még1x, és fogod a 2 "kígyót", (én ezt már a tepsiben csinálom, mert
elég puha a tészta) és egymáson átemelgetve a kettőt összefonod, remélem
érthető, mutatnám a kezemmel :D szóval olyan kettes fonat legyen.
Ugyanigy a többi 4 tésztával is, és 3 db szép fonott kalács lesz belőle!
A tetejét mindenképp tojás sárgájával megkenni!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése