2012. november 1., csütörtök

Rakott káposzta

 
Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
Elkészítés ideje:

Másfél-két óra, gyakorlattól függően.

Elkészítés menete:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, illetve a darált húst. Ízlésed szerint sózd, borsozd, tegyél rá egy kevés pirospaprikát, és tíz percig pirítsd. A rizst főzd meg, majd keverd össze a hússal.

Mosd át a káposztát alaposan, hogy ne legyen annyira savanyú, majd forralj fel egy fazék sós vizet, és főzd meg benne. Amikor jó, hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd rá a felét. A tejföl felét ízlésed szerint ízesítsd, és locsold rá a káposztára. Rétegezd rá a rizses húst, majd mehet a tetejére a káposzta maradéka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése