2012. november 12., hétfő

tésztás húsos egytálétel




Serpenyőbem  megpirítunk 1 fej vöröshagymát, hozzá adunk kolbászos virslit (picit az izéért-Ipelskát vagy lečo klobása hentesnél), 2 zúzott fokhagymát, és tetszés szerint csirkemellett, vagy a húslevesből kivett főtt húst, esetleg 20 dkg gépsonkát, csíkokra metélve. Mikor mindent egybe sütünk kicsit, nyers húsnal ez tovább tart kb.5 perc, felöntjük 1 tejszinnel, beletesszünk a sajtot tetszés szerint (Bambino, Eidam reszelve, penészes, kb. 20 dkg-át) ízesítjük, sóval, borssal esetleg vegetával. Mikor elolvad a sajt, hozzátesszünk 1kék tejfölt, elkeverjük és rétegezzük a tésztára. Amíg készül a szósz, addig ki kell főzni a tésztát. Végén be lehet sütni is, de nem fontos, nekem igy szaftosabbnak tűnt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése