2012. november 10., szombat

Madártej


Felteszek forrni egy liter tejet, közben 10 tojást különválasztok, a fehérjéböl pici sóval kemény habot mixerelek, a vége felé egy csomag vaníliás cukrot adok és 2 EK kristály cukrot, ha forr a tej akkor evőkanállal habocskákat szaggatok és belerakom a tejbe, átkeverem, amikor kezdenek feljönni, akkor olyan lyukas merőkanállal egy nagy tálba szedem, ennyi habból kb. négyszerre sikerül kifőzni az összes habot.
Ha ez megvan, akkor leszűröm a tejet. 

A sárgájához teszek 3 EK kristálycukrot, és 3 EK zlaty klast, ezt simára keverem, és hozzáöntöm a leszűrt tejhez. Ehhez még annyi tejet lehet önteni,amennyit szeretnél főzni. Van hogy még egy litert hozzákeverek! és aztán megkóstolom, hogy mennyire édes, esetleg még vanílíás cukrot lehet bele tenni, és felforralom, végül - szintén szűrőn - ráöntöm a habocskákra!

(én jéghidegen szeretem a legjobban!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése