Felteszek forrni egy liter tejet, közben 10 tojást különválasztok, a
fehérjéböl pici sóval kemény habot mixerelek, a vége felé egy csomag vaníliás
cukrot adok és 2 EK kristály cukrot, ha forr a tej akkor evőkanállal
habocskákat szaggatok és belerakom a tejbe, átkeverem, amikor kezdenek
feljönni, akkor olyan lyukas merőkanállal egy nagy tálba szedem, ennyi habból
kb. négyszerre sikerül kifőzni az összes habot.
Ha ez megvan, akkor leszűröm a tejet.
A sárgájához teszek 3 EK kristálycukrot, és 3 EK zlaty klast, ezt simára
keverem, és hozzáöntöm a leszűrt tejhez. Ehhez még annyi tejet lehet
önteni,amennyit szeretnél főzni. Van hogy még egy litert hozzákeverek! és aztán
megkóstolom, hogy mennyire édes, esetleg még vanílíás cukrot lehet bele tenni, és
felforralom, végül - szintén szűrőn - ráöntöm a habocskákra!
(én jéghidegen szeretem a legjobban!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése