2012. november 10., szombat

Expressz somlói


Elkészítés:



 Elneveztem expressznek, mert nem sütöttem hozzá piskótalapokat (tehát gyorsan elkészül :-)), hanem hosszúkás piskótákat használtam, Savoiardi márkájút. A legalsó réteget eláztattam tejben. Megszórtam dióval, mazsolával, olvasztott csokival lecsepegtettem. A következő réteg fél liter tejben megfőzött vaníliapuding volt, majd ismét piskótaréteg. Ezt már nem áztattam be. Erre fél liter tejben megfőzött csokoládés puding került, majd megint rakhatsz diót, mazsolát, csokidarabokat. A tetejét pedig vastagon leöntöttem és besimítottam felvert tejszínnel. Én jénai tálban készítettem, de kisebb tepsiben is elkészítheted. Éjszakára hűtőbe raktam, reggelre tökéletesen megpuhultak a piskóták, összeállt és szeletelhető vagy kanalazható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése