Elkészítés:
Elneveztem expressznek, mert nem sütöttem
hozzá piskótalapokat (tehát gyorsan elkészül :-)), hanem hosszúkás piskótákat
használtam, Savoiardi márkájút. A legalsó réteget eláztattam tejben. Megszórtam
dióval, mazsolával, olvasztott csokival lecsepegtettem. A következő réteg fél liter tejben
megfőzött vaníliapuding volt, majd ismét piskótaréteg. Ezt már nem áztattam be.
Erre fél liter tejben megfőzött csokoládés puding került, majd megint rakhatsz
diót, mazsolát, csokidarabokat. A tetejét pedig vastagon leöntöttem és
besimítottam felvert tejszínnel. Én jénai tálban készítettem, de kisebb
tepsiben is elkészítheted. Éjszakára hűtőbe raktam, reggelre tökéletesen
megpuhultak a piskóták, összeállt és szeletelhető vagy kanalazható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése