2012. november 10., szombat

Banános szelet



Piskóta:


6 tojásfehérjét, 6 EK kristály cukorral kemény habbá verünk, utánna a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, + 4 dkg kakaót , 2 EK daralisztet, 1 KK szódabikarbónát hozzákeverünk ezt kivajazott kilisztezett tepsiben megsütjük. 


Ha megsült és kihűlt a tészta akkor baracklekvárral megkenjük, és banánt szeletelünk rá. (Olyan 4 drb biztos kell, de attól is függ, hogy éppen mekkorák a banánok.)



TIPP: felforralok egy fazék vizet, ha forr, elzárom alatta a gázt, ebbe a forró vizbe beleteszem héjastul (!!!) a banánokat, amikor a héjuk teljesen fekete lesz, kiveszem öket, meghámozom, és azután szeletelem a süteményre -> a banán szeletek még másnap is fehérek maradnak!!!

Krém:
5 egész tojást, 15 dkg porcukrot, 1 EK daralisztet, 2 EK kakaót, - > habosra kikeverünk, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni!

Egy tálban kikeverünk egy (puha) Herát, és a kihűlt krémet kanalanként lassan adagoljuk hozzá. ezt kenjük a banánokra. jó kis macerás munka de rá lehet kenni.  Olvasztott csokival bevonjuk a tetejét!

TIPP: ha már elkezd gőz fölött olvadni a csoki akkor étolajat csurgatok bele!!! kb. 0,5 dl-t, aztán ha teljesen sima,akkor leveszem a gőzről és hagyom hűlni kb. 10 percig is! mintha kezdene "visszakeményedni a csoki" és akkor öntön rá a krémre! soha ne forró olvasztott csokit önts a süteményre!!!

Nem is egyszerű, nem is olcsó sütemény de megéri dolgozni vele! Csak ajánlani tudom!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése