Piskóta:
6 tojásfehérjét, 6 EK kristály cukorral kemény habbá verünk, utánna a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, + 4 dkg kakaót , 2 EK daralisztet, 1 KK szódabikarbónát hozzákeverünk ezt kivajazott kilisztezett tepsiben megsütjük.
Ha megsült és kihűlt a tészta akkor baracklekvárral megkenjük, és banánt szeletelünk rá. (Olyan 4 drb biztos kell, de attól is függ, hogy éppen mekkorák a banánok.)
TIPP: felforralok egy fazék vizet, ha forr, elzárom alatta a gázt,
ebbe a forró vizbe beleteszem héjastul (!!!) a banánokat, amikor a héjuk
teljesen fekete lesz, kiveszem öket, meghámozom, és azután szeletelem a
süteményre -> a banán szeletek még másnap is fehérek maradnak!!!
Krém:
5 egész tojást, 15 dkg porcukrot, 1 EK daralisztet, 2 EK kakaót, -
> habosra kikeverünk, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Majd hagyjuk
teljesen kihűlni!
Egy tálban kikeverünk egy (puha) Herát, és a kihűlt krémet kanalanként lassan adagoljuk hozzá. ezt kenjük a banánokra. jó kis macerás munka de rá lehet kenni. Olvasztott csokival bevonjuk a tetejét!
Egy tálban kikeverünk egy (puha) Herát, és a kihűlt krémet kanalanként lassan adagoljuk hozzá. ezt kenjük a banánokra. jó kis macerás munka de rá lehet kenni. Olvasztott csokival bevonjuk a tetejét!
TIPP: ha már elkezd gőz fölött olvadni a csoki akkor étolajat csurgatok bele!!! kb. 0,5 dl-t, aztán ha teljesen sima,akkor leveszem a gőzről és hagyom hűlni kb. 10 percig is! mintha kezdene "visszakeményedni a csoki" és akkor öntön rá a krémre! soha ne forró olvasztott csokit önts a süteményre!!!
Nem is egyszerű, nem is olcsó sütemény de megéri dolgozni vele! Csak ajánlani tudom!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése