Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 220 g porcukor,
- 1cs vaniliáscukor,
- 120 g gesztenyepüré,
- 200 g daraliszt
Krém:
- 200 ml tej,
- 20 g zlatý klas,
- 1 tojássárgaja,
- 1cs vaniliáscukor,
- 200 g porcukor,
- 250 g vaj (margarin),
- 150 g gesztenyepüré,
Elkészítés:
A tojássárgáját, porcukorral és a vaniliáscukorral összekeverjük majd a gesztenyepürét is hozzáadjuk és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához majd végül a lisztet keverjük hozzá.
A tepsit vagy tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a tésztát.
180 fokon 25 percig sütjük.
A tejben simára keverjük a zlatý klast, tojássárgáját, vaniliáscukrot és gőz fölött sűrűre főzzük - hagyjuk kihűlni.
Ha a krém kihült, belekeverjük a vajat, porcukrot és a gesztenyepürét.
Amikor a piskóta is kihűlt rákenjük a krémet a tetejére.
Ha tortaformában sütöttük akkor félbevágjuk és bele is kenünk a krémből és a tetejére, oldalára is.
Tipp: olvasztott csokival is be lehet húzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése