2012. november 11., vasárnap

Gesztenye torta


Hozzávalók: 

  • 6 tojás,
  • 220 g porcukor,
  • 1cs vaniliáscukor,
  • 120 g gesztenyepüré,
  • 200 g daraliszt

Krém: 

  • 200 ml tej,
  • 20 g zlatý klas,
  • 1 tojássárgaja,
  • 1cs vaniliáscukor,
  • 200 g porcukor, 
  • 250 g vaj (margarin), 
  • 150 g gesztenyepüré,

Elkészítés:
 
A tojássárgáját, porcukorral és a vaniliáscukorral összekeverjük majd a gesztenyepürét is hozzáadjuk és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához majd végül a lisztet keverjük hozzá.

A tepsit vagy tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a tésztát. 
180 fokon 25 percig sütjük.

A tejben simára keverjük a zlatý klast, tojássárgáját, vaniliáscukrot és gőz fölött sűrűre főzzük - hagyjuk kihűlni.  
Ha a krém kihült, belekeverjük a vajat, porcukrot és a gesztenyepürét.
Amikor a piskóta is kihűlt rákenjük a krémet a tetejére. 
Ha tortaformában sütöttük akkor félbevágjuk és bele is kenünk a krémből és a tetejére, oldalára is. 

Tipp: olvasztott csokival is be lehet húzni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése