Kezdeném a fatányérral...mivel kicsike története neki is van, gondoltam megosztom veletek. Szóval, ilyen és ehhez hasonló fatányérok a csallóközi vásárban minden évben kaphatóak, és én idáig minden évben megálltam megsimogatni őket, aztán a férjem mindig lebeszélt róla, hogy nem is kell nekünk ilyen...túl nagy stb...Mígnem idény nyáron voltunk vendégségben, ahol pontosan ilyen fatányéron volt feltálalva a vacsora, és mit ad isten, az én férjecskémnek rögtön megtetszett!!! Az volt a kifogása, hogy ha kaja van rajta akkor sokkal jobban néz ki, mint úgy csupaszon a vásárban :) Úgyhogy idén, ez volt az első vásárfia amit megvettünk! juptidúúúú
Nézzük mi is van rajta:
balról:
- sajtos rolád (recept lejjebb)közötte csípős szalámi, mellette koktél pálcikára (nemtudok jobb kifejezést: olyan, mint a fogpiszkáló, csak ennek az egyik vége szúrós másik vége nem) olivabogyó, csípős szalámi (félbehajtva), sonka (összehajtva), szalonna (összehajtva) - ezt, hogy félbehajtva/összehajtva azért írom, mert szerintem többnek, és gusztusosabbnak hat, és egy falásra elég is, végére 1 kocka keménysajt, ezzel van befejezve.
- a felső részben szalonnába tekert csirkemáj van. - ezt csak úgy kell elkészíteni, hogy fogod a szalonnát (pápai bacon vagy valami hasonló vékonyra szeletelt szalonna), bele a csirkemájat, betekered, feltűzöd, és jénaiba rakod, kicsi vizet öntesz alá, és kész. mehet a sütőbe, kb. 20 percre (
igazából még sose figyeltem meg, mennyi idő alatt készül el). SEMMILYEN fűszer nem kell! A szalonna - főleg ha még füstölt is - megteszi a dolgát! Ha kész, konyhai törlőpapíra kirakod lecsepegni. - sajt: camember hmmm + szőlő hmmm - ez van a harmadik részben. :-) A camemberről, azt tudom, hogy szobahőmérsékletűnek kell lenni, hogy a belseje szinte kicsurogjon, amikor fel van vágva.
- a negyedik részben: paprika felvágva, mozzarella paradicsommal váltogatva petrezselyem zöldjével, sóval megszórva, olivaolajjal meglocsolva; és befejezésül a jobb oldalon, szintén a koktélpálcikákon: koktélparadicsom, keménysajt, olivabogyó.
Sajt tekercs
40 dkg eidam sajtot, 45%-os zsírtartalmas legyen, különben nem lehet
kisodorni!!! Beleteszek egy vékony szilonzacskóba, úgy kötöm be,hogy a
fakanalat odakötöm, és lobogó forró vízbe teszem 20 percre. A fakanál azért
kell, hogy ne érjen le a zacskó a fazék aljára!
Krém:
1 kis vaj, 4-5 drb háromszög sajt, 4 tojás keményre főzve,
lereszelve, 5 szelet sonka kicsi kockára vágva, 1ek majonéz, fél EK mustár, 1-2
savanyú uborka lereszelve, zöldség: ki
mit szeret: lehet hagyma apróra vágva vagy reszelve, paprika, cukorborsó, kukorica konzerv (én mondjuk cukorborsót, kukoricát azért
nem szeretek bele tenni, mert akkor jobban szétpotyog a szelet).
Mindent egyszerre összekeverek egy tálba.
Kiteritek olyan 70 cm-es alobalt, kettőt, egymás alá, úgy, hogy kb. 10 cm-en
fedjék egymást. erre öntöm ki a megolvadt sajtot, és azonnal ki kell sodorni!!!
A kisodort sajtra rárakok egész szelet sonkát, és erre kenem rá a krémet, és úgy tekerem
fel, hogy az alobal is rajta maradjon, és be a hűtőbe pár órára, úgy
alobalostól szokom szeletelni is, és aztán veszem le róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése