2016. december 17., szombat

Élő/ Nyers/ Raw mákos bejgli

Első lépésben elkészítettem a nyers gyümölcslapot, ami úgy készült, hogy 1 db banánt és 3 db kisebb almát (csak így magukban, ne egyenek se túl értettek, se értetlenek) simára turmixoltam. Úgy nézett ki mint a bébikaja, ezt egyenletesen elkentem egy sütőpapírra, és betettem a sütőbe "száradni" "aszalódni" ez kb. 6-7 óra 50°C-on.Fontos, hogy a sütő ajtajához beszúrtam egy fakanalat, hogy a felesleges gőz távozzon. Amikor elkészült, lehúztam róla a sütőpapírt, és feltekertem. Betettem hűtőbe. (így eléggé eláll és vár a sorára)

íme:



Töltelék:

20 dkg darált mák, ehhez még szárazon hozzákeverni , 1 citrom reszelt héját, 2 EK frissen facsart citromlé,  1 KK őrölt fahéj, utána 15dkg kimagozott datolya vízbe beáztatni 4-5 órára, ezután simára turmixolni,(!!! az áztatólevet ne öntsd ki, ha túl száraz a massza ezzel picit lehet lazítani) mindent összekeverni, mézzel ízlés szerint édesíteni (én utólag is még tettem citromlevet is),

-simára kikeverni,
-rákenni a gyümölcslapra,
kb. egy maréknyi ;) mazsola, pár percre beáztattam, és amikor már rákentem a mákos masszát, abba nyomkodtam az áztatott(leszűrt) mazsolát, feltekerni, min. 3 órára hűtőbe tenni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése