recept forrás: internet & én ;-)
- 4 egész tojás
- 1 evőkanál útifűmaghéj (psyllium)
- 1 teáskanál sütőpor
- ízlés szerint só
- 4 púpos evőkanál szezámliszt
- 2 púpos evőkanál lenmagliszt
- 2 púpos evőkanál gesztenyeliszt
- 4 púpos evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál lenmag
- 2 evőkanál szezámpehely
- 0,5 dcl víz
- 1 evőkanál sertészsír/ kókuszzsír
- tetejére tetszés szerint magok
- egyszerre mindent beleraktam a keverőtálba és a kenwoodom összedolgozta a tésztát;
- sütéshez most a hosszúkás tupperos szilikon formát választottam, kikentem szezámmag olajjal, beleöntöttem a tésztát, megszórtam len- és szezámmaggal, 200°C-on tűpróbáig sütöttem, kb. 20-30 perc
- de lehet sütőpapírra kis zsemlyéket is sütni belőle, akkor rövidebb a sütési idő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése