Ria Papp receptje:
Gyümölcsbomba
torta - így készítettem:
Két piskóta lapot sütöttem,a sárga 3
tojásból,a kakaós 2 tojásból (1tojáshoz 1ek cukrot,1ek lisztet
használok)+1vaníliáscukor,1kk sütőpor,a kakaóshoz 1púpozott
ek kakaó.Hagyományos módon sütöttem,a kakaósat valamivel kisebb
formában, (de szerintem az se baj,ha egyforma).
Míg kihűltek a
piskóták,lecsepegtettem a gyümölcsöket:7szelet ananász(konzerv),meggy
vagy cseresznye szemek(befőtt)1 konzerv mandarinfilé,3-4db
hámozott,szeletelt kiwi.A sárga tortalap nagyságának megfelelő tálat
használtam,(nálam 26cm) Namost az eredeti receptben,az írja,hogy a
kerekded tálat olajjal,kikenni,és porcukorral megszórni-no én itt
biztosra akartam menni,és inkább kibéleltem a tálat fóliával,de ki is
kentem,cukroztam(??hmm,régebben csináltam)A tál alját kiraktam a
látható módon:az ananásszal,közéje,a meggy,ananászkarikák fölé a
mandarin,a tál nagyságától függően egész vagy fél kiwi szeletekkel
zártam.Krém:Beáztattam 6 lap zselatint,50dkg krémtúrót,ízlés szerint (kb
10dkg)cukorral +1citrom reszelt héja és leve-hozzákevertem a
felolvasztott zselatint,végül összedolgoztam 2doboz felvert
tejszínhabbal (habfixel besegítettem).
A túrómassza egy részét a tálba
tettem,rá a kakaós lap,a maradék túrómassza,betakartam a sárga lappal.A
bombát 1éjszakára hűtőbe tettem,másnap tálcára borítottam.A piskóta
oldalát barackízzel kentem,szeletelt mandulát nyomkodtam rá.
A használati
utasítás szerint elkészített színtelen tortazselével,vékonyan bekentem a
gyümölcsöket..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése