2013. november 8., péntek

Garnélarákos csibemelles tháj nudlileves

Papp Timi receptje:

Recept:

2 kisebb csibemell (vékonyra szeletelve, és csíkozva), ez amugy lehet sovány disznóhús is
K.b.225 g garnélarák

150g nudli
1 evők. napraforgóolaj
2 teásk. szezámmagolaj,ez nagyon finom,pörkölt ízt ad
4 apróra vágott mogyoró hagyma (shallots) rendes is lehet,de én ezt szeretem használni az édeskés, nem túl erős íze miatt
1 evők. szépen vékonyra szeletelt gyömbér,ne reszeld le.
1 gerezd fokhagyma, lenyomva
1 teásk.cukor (vagy édesítő, bármi, de legyen, mert ez is fontos)
1.5 l csibe alaplé,vagy zöldségalaplé;
2 kaffir lime levél, nnnna,ezt remélem otthon is lehet kapni,mert ez nélkül,nem az igazi,annyira különleges ízt varázsol, én csak most használtam először,de tuti bejött
3 evők. halszósz (ezt nálunk halszósznak hívják)
1/2 lime leve

Először megfőzzük külön a nudlit, aztán félretesszük.
A wok-ot felforrósítjuk, jöhetnek az olajok.
Megpirítjuk a hagymát, hogy szép barna legyen.
Ezután kiszedjük, félretesszük. Ez lesz a köret.
A wokba ezután hozzáadjuk a gyömbért, cukrot és fokhagymát, valamint felöntjük az alaplével
Szépen lassan elkezdjük forralni, aztán hozzáadjuk a kaffir lime leveleket, és a lime dzsúszt.
Ezután jöhet a csibe, megfőzzük picit, és a végén a rák, ezt tényleg csak pár percig főzzük!
Eközben elkészítjük a nudlit a tányérban, és beleszedjük a levest.
A hagymát pedig rászórjuk a tetejére, koriander levéllel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése