2013. november 15., péntek

Céklás kenő


Zöldségaprítóba kezdtem a majonézzel : 2 tojás sárgája, 1 EK mustár, elindítottam a keverést, aztán hozzácsurgattam fél decinyi napraforgó olajat, kevés só, őrölt bors.
Hozzáreszeltem:  2 fej közepes céklát, 3 főtt tojást, 3 kicsi savanyú uborkát, 1 KK ecetet.
Minden összedolgoztattam a kenwoddal, és ilyen szép krémes állagú lett.
Végül 6 szelet sonkát kockára vágtam és még azt is hozzávertem, azt már csak villával ;)
Jó ha pihen pár órát a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.


Ha nincs kéznél ilyen masina, akkor is könnyű elkészíteni, a zöldségeket apró lyukú reszelőn lereszelni, plusz a sonkát felkockázni, és majonézzel összekeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése