Piskóta:
Hozzávalók:
- 7 tojás
- 7 EK kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 7 EK liszt
- 1 cs sütőpor
- pici só
- 1 KK vanília kivonat (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a pici sóval kemény habot keverünk. A sárgájához hozzáadjuk a kr.cukrot, van.cukrot, vanília kivonatot, ezt habosra keverjük, majd a lisztet és a sütőport. Végül fakanállal, adagonként óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük. 180 fokon kb. 30 perc
Krém:
250 ml habtejszín
250 gr mascarpone
1-2 EK porcukor
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponet, mixerrel simára keverjük.
Gyümölcs : szinte bármilyen gyümölcs jó bele, nekem most fagyasztott áfonya volt a fagyasztóban, amit kevés vízzel, cukorral, felforraltam majd leszürtem, és egy doboz eper kompótot tettem bele, úgy hogy az epreket feleztem vagy negyedeltem.
A teljesen kihűlt piskótát 3 felé vágtam megkentem a mascarpones krémmel, és raktam rá áfonyát, epret, majd a második réteg piskóta, szintén krém + gyümölcs, és a legfelső réteg piskóta (ami ugye a legalsó, mert én mindig úgy készítem, hogy, ami legalul sült az a teteje).
Csokimáz: 1 csomag barnacsokis tortabevonót olajjal felolvasztottam, és fél csomag fehér csokis tortabevonót is külön-külön.
- Először ráöntöttem az egész tortára a barnacsokisat, majd a fehércsokisból egy csepp a közepére, aztán szintén kanálból csináltam köröket a csepp köré, a legszéléig. Ha ez megvan fogunk egy fogpiszkálót, és egy papírtörlőkendőt a kezünkbe, a közepétől kifelé, ill. a szélétől befelé húzkodunk csíkokat, úgy, hogy a tortához ne nagyon érjen, csak a csokihoz, és minden egyes csík után töröljük le a fogpiszkálót!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése