2013. április 28., vasárnap

NEMCSAK Párolóedényes recept

Vaníliasodó málnaszósszal

Hozzávalók:
  • 2 tojássárgája
  • 1 EK porcukor
  • 150ml tej
  • 1/2 KK vanília aroma
  • 150ml habtejszín
  • 140gr málna (friss vagy fagyasztott)
  • 3 friss mentalevél

 Felverjük a tojássáráját a cukorral úgy, hogy kifakuljon, majd hozzáadjuk a tejet a vaníliát és a tejszínt. Finom szűrőn átszűrjük, és poharakba öntjük.

Párolóedényben 15 percig pároljuk.
Akinek nincs ilyen párolóedénye, az úgy csinálja, hogy enged egy tepsibe vizet, és abba belerakja a poharakat, amibe a krémet töltötte, be a sütőbe 15 percre.

A málnát összekeverjük 1EK cukorral, robotgépben pürésítjük, finom szűrőn átszűrjük, és a kihűlt vaniliasodóra csurgatjuk. Mentával diszítjük


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése