2013. június 2., vasárnap

Mákos-túrós torta

Tészta:
200 g sima liszt
25 g porcukor
100 g sótlan vaj
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
csipet só

Töltelék:
500 g krémes állagú túró
250 g Mascarpone
400 ml tejföl
200 g porcukor
150 ml olaj
2 tojás
150 g darált mák
1 teáskanál vanília kivonat / vagy 1 cs vaníliáscukor
2 EK kukorica keményítő
fél citrom kifacsart leve


A tészta hozzávalóiból simára kidolgozott tésztát gyúrunk, amit kézzel belenyomkodunk a tortaformába, amibe, jó, ha sütőpaprírt teszünk, és hidegre tesszük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, kivéve a mákot, és a citromlevét ... ha kész, akkor elosszuk kétfelé a krémet, az egyikbe a mákot keverjük, a másikba a citromlevet.

Kivesszük a tésztát a hűtőből, és a tölteléket a tortaközepére merőkanállal merjük bele, úgy, hogy egy merőkanál mákos, egy citromos, és így tovább... így lesz "csíkos" a felszeletelés után.

Süssük 180 °C - on, 45-50 percet, aztán még a lekapcsolt sütőben pihenjen egy órát, utánna hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 6 órát.

Szobahőmérsékletűen tálaljuk, mert a hideg mák keserűnek érződik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése