... ezt a blogot a facebook Konyhatündér csoport alapján hoztam létre, hogy az ott közzétett receptek megtalálhatóak legyenek, itt egy helyen ...
2013. március 23., szombat
Somlói galuska à la Csilla
Somlói galuska recept annyi létezik, ahány csillag van az égen ... ezt a receptet magam alakítottam ilyenre, amilyen lett... íme:
Legelőször 1 csomag mazsolát rumos vagy rumaromás langyos vízbe áztatok.
Sűrű vaníliás pudingot főzök ( 1 csomag vaníliás pudingot 350ml tejjel főzöm) Kihűteni!!!Sűrű kakaós pudingot főzök, amibe beleteszem az áztatott majd leszűrt mazsolát, így főzöm meg. (szintén 1 csomag pudinghoz 350ml tej) Kihűteni!!!
1.számú piskóta VANÍLIÁS- 4 tojás - fehérjét pici sóval kemény habbá verni - sárgájához 1 cs. vaníliás cukor, 3 EK kristálycukor, ezt habosra keverjük, majd 4 EK liszt, 1 KK sütőpor, végül a tojáshabot fakanállal óvatosan belekeverjük, sütőpapíron 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Kihűteni!!!
2.számú piskóta DIÓS- 4 tojás - fehérjét pici sóval kemény habbá verni - sárgájához 4EK kristálycukor, ezt habosra keverjük, majd 2EK darált dió, 4 EK liszt, 1 KK sütőpor, végül a tojáshabot fakanállal óvatosan belekeverjük, sütőpapíron 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Kihűteni!!!
3.számú piskóta KAKAÓS- 4 tojás - fehérjét pici sóval kemény habbá verni - sárgájához 4EK kristálycukor, ezt habosra keverjük, majd 2EK kakaó, 4 EK liszt, 1 KK sütőpor, végül a tojáshabot fakanállal óvatosan belekeverjük, sütőpapíron 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Kihűteni!!!
Ha minden kész, és kihűlt, olyannyira, hogy bátran tudunk vele dolgozni, akkor kétfelé vágom a piskótákat, igy kapok 6 drb piskótatésztát, fogom a jénait, vagy egy kisebb tepsit és jöhet a rétegezés.
kakaós piskóta,
vaníliás puding,
diós piskóta,
sárgabaracklekvár,
darált dió,
vaníliás piskóta,
csokis puding,
kakaós piskóta,
vaníliás puding,
diós piskóta,
sárgabaracklekvár,
darált dió,
vaníliás piskóta,
csokis puding
-------------ez csak példa, bátran lehet úgy variálni, ahogy szeretnénk!
Jó, ha pár órát, de még jobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőszekrényben az egész, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Tálalás: úgy lesz belőle galuska, hogy ha késsel vagy a legjobb fagyikanállal szaggatjuk ki egy tálkába, fagyipohárba, tejszínhabbal, darált dióval, olvasztott csokival tálaljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése