Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 200gr darált mák
- fél citrom reszelt héja
Elöször a tojásokat kell szétválasztani, fehérjét pici sóval kemény habbá verni - félre tenni.
A sárgájához hozzáadni a cukrot és vaníliás cukrot - ezt habosra, mixerrel kikeverni, majd az átszitált lisztet, sütőport, és a mákot, a citrom héját belereszelni.
( a mák : az eredeti receptben a krémet mátejjel kell elkészíteni, a máktej úgy készül, hogy a 200gr mákot 400 ml tejbe kell áztatni, aztán textilen átszűrni, nekem nem sikerült, de a beáztatott aztán leszűrt mákot tettem bele a piskótatésztába, namost, hogy finomabb e a torta attól hogy áztatva volt a mák, vagy "száraz" mákkal ugyanilyen e lenne, nos ezt nemtudom ... )
Végül a tojáshabot óvatosan, fakanállal hozzákeverni!
Tortaformát kivajazni, kilisztezni, tűpróbáig 180-200 fokon megsütni.
Ha megsült kihűteni.
Krém: 1 csomag vaníliás pudingot megfőzni, 400ml tejben, majd 150 gr vajat hozzákeverni. (Herát használtam).
A kihűlt piskótát 3 részre vágni. Megkenni sárgabarack lekvárral ( amikor ettem a tortát rájöttem, hogy legközelebb szilvalekvárral fogom megkenni ) és a kihűlt pudingos-vajas krémmel is, rátenni a következő réteg piskótát - lekvár - puding- rá a legfelső rész, arra már csak vékonyan puding, ill. az oldalára is vékonyan pudingot. Olvasztott csokoládéval bevonni, díszíteni ízlés szerint, hidegen tálalni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése