2013. március 18., hétfő

Máktorta


Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200gr darált mák
  • fél citrom reszelt héja

    Elöször a tojásokat  kell szétválasztani, fehérjét pici sóval kemény habbá verni - félre tenni.
    A sárgájához hozzáadni a cukrot és vaníliás cukrot - ezt habosra, mixerrel kikeverni, majd az átszitált lisztet, sütőport, és a mákot, a citrom héját belereszelni.

    ( a mák : az eredeti receptben a krémet mátejjel kell elkészíteni, a máktej úgy készül, hogy a 200gr mákot 400 ml tejbe kell áztatni, aztán textilen átszűrni, nekem nem sikerült, de a beáztatott aztán leszűrt mákot tettem bele a piskótatésztába, namost, hogy finomabb e a torta attól hogy áztatva volt a mák, vagy "száraz" mákkal ugyanilyen e lenne, nos ezt nemtudom ... )

    Végül a tojáshabot óvatosan, fakanállal hozzákeverni!
    Tortaformát kivajazni, kilisztezni, tűpróbáig 180-200 fokon megsütni.
    Ha megsült kihűteni.


    Krém: 1 csomag vaníliás pudingot megfőzni, 400ml tejben, majd 150 gr vajat hozzákeverni. (Herát használtam).

    A kihűlt piskótát 3 részre vágni. Megkenni sárgabarack lekvárral ( amikor ettem a tortát rájöttem, hogy legközelebb szilvalekvárral fogom megkenni ) és a kihűlt pudingos-vajas krémmel is, rátenni a következő réteg piskótát - lekvár - puding- rá a legfelső rész, arra már csak vékonyan puding, ill. az oldalára is vékonyan pudingot. Olvasztott csokoládéval bevonni, díszíteni ízlés szerint, hidegen tálalni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése