2013. február 12., kedd

Gesztenyés sütemény


Hozzávalók:

  • 2 csomag gesztenye massza
  • 6 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 fél csomag sütőpor vagy 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A 6 tojássárgájához hozzáadom a két összetört gesztenye masszát, a cukrot, a sütőport és a vajat, majd összekevergetem. Felverem a fehérjét és óvatosan összekeverem a masszával. Kivajazott és kilisztezett tepsibe 150 fokon kb. fél órát sütöm.
2 tábla csokoládét teszek a tetejére. A csokit felolvasztva rákenem, mikor félig kihűlt csíkokra vágom, hogy ne repedjen be a máz! Nagyon nagyon finom sütemény, mindig sikere van. Tényleg érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése