- 4 db teljes csirkecomb (bőrösen)
- 20 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- só,
- zöld fűszerek (bazsalikom, majoránna, rozmaring, petrezselyem)
- 2 kg újkrumpli
A csirkecombokat kétfelé vágtam az alsó és a felső részre, készítettem egy egyszerű fűszervajat. Először a sót raktam hozzá, aztán a fokhagymát, és jöhettek a zöld fűszerek, petrezselyem, majoránna, rozmaring, bazsalikom apróra vágva. Összekevertem jó alaposan, isteni illata lett. Miután a combokat megmostam, egy kiskanállal a hús és a bőr közé ügyeskedtem egy jó adag fűszervajat. Egy tepsibe sütőpapírt raktam, ide bementek a combok, meg kaptak egy jó adag sót, illetve jó néhány tekerésnyi borsot, letakartam fóliával és már tolongtak is, hogy bekerülhessenek a sütőbe 200 fokon, hőlégkeveréssel 15 percre. Amikor megpuhult a hús, a sütőt grill fokozatba kapcsoltuk és 5 perc alatt megpirítottuk a bőrét. Kitűnő lett a hús "vaj puha" a bőre ropogós.
Köretnek : rizs, petrezselymes krumpli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése