2012. október 29., hétfő

Hamis spanyolmadár



Fél kiló lapockát felcsíkozok, 1 EK mustárral összekeverem, és állni hagyom kb. 1 órát.

1 fej vöröshagymát pirítok, arra teszem a mustáros húscsíkokat, piros paprikát, kevés sót, fehér őrölt borsot szórok rá, és megpirítom, majd vízzel kicsit felöntöm. Közben 20dkg szalonnát csíkokra felvágok, kolbászt karikákra, savanyú uborkát kicsi kockákra, 3 db keményre főtt tojást kockákra. Ezt mind hozzáadom, ha kevés lenne a leve, akkor még vizet öntök hozzá és együtt főzöm őket, kb. 1 órát, amíg a hús omlós nem lesz.

Köretnek rizs, szlovákrizs passzol, ill. csalamádé, savanyú uborka.

Óvatosan a fűszerezéssel!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése