A clafoutis egy francia eredetű finomság. A TV paprikában láttam az elkészítést, ott őszibarackból készítették, elkezdtem lenyomozni a pontos arányokat, és akkor jöttem rá, hogy ki is próbálhatnám, ha lenne otthon őszibarack, de hoppá! Alma volt otthon, na akkor uzsgyi neki, már pucoltam is az almát! :-)
Ilyen lett!
Recept:
kb.
1,5kg almát megpucoltam, és cikkelyekre vágtam, és vajon, kristály cukron
pároltam (kevés vizet is öntöttem alá, de ha lédúsabb az alma akkor nem
kell, bár akármilyen gyümölcsből készülhet) kevés rumaromát is öntöttem
az almára, és fél egész fahéjat - így főztem puhára. Jénait kivajaztam és
pici kristály cukrot szórtam rá, ebbe kiszedtem a puha almákat.
Sodó: egy
30%-os tejszínt 3 tojással, vaníliás cukorral, és 2 EK liszttel simára
kevertem, ezt ráöntöttem az almákra, és be a sütőbe 200 fokra 25 perc,
még pici porcukorral megszórtam a tetjét, hogy szép sült legyen a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése